Styla dig till en bättre människa

Ibland blir man arg på saker man låtit passera förbi hundra gånger utan att reagera. Senaste tiden har det blivit en del slötittande på TV, och ett av programmen som jag brukar ignorera är:
 
Trinny och Susannah stylar om (X)

Det handlar om två kvinnor med "smak" som går runt och hittar kvinnor "utan smak" på diverse olika platser i världen (senast Norge, tror jag), för att rädda dem från deras uppenbart dåliga självförtroende och brist på stil.

För en kvinna som klär sig i cargobyxor och t-shirt, inte färgar håret varje månad och inte ägnar minst en halvtimme varje morgon åt att sminka sig, är ingen riktig kvinna. Och hon lider av det. Och behöver hjälp.

Jag kan förstå varför programidén är så tilltalande för kvinnor, och varför programledarna kanske faktiskt tycker att de gör något bra. Kulturellt har vi en tendens att se på kvinnor som den fula ankungen, där värdet ligger i att "du kan minsann också vara vacker", och när du väl är vacker, ja det är då du har nått upp till din fulla potential. (Betänk alla filmer där nördtjejen blir stylad till att bli den nya baldrottningen, Greasetjejen, prinsessan, Miss America, etc. Och det faktum att det i programmet Top Model bara finns kvinnor - om man bortser från fotograferna och domarna - trots att det finns manliga modeller.) 
 
Men, i den här kontexten är det väl bra att hjälpa tjejer att nå upp till de drömmar som ändå redan finns där.

ELLER?
 

För det första är skönhet subjektivt, och i det här samhället når inte ens supermodellerna upp till idealet (eftersom de bilder de poserar på blivit retuscherade in absurdum i nästan alla fall).

För det andra har i alla fall inte jag godkänt någon bestämmelse som säger att en kvinnas värde utgår ifrån hur högt andra skattar hennes utseende.

Det tragiska i de här programmen är inte i första hand att de existerar (mer om det senare), utan att programledana i många fall har rätt; skälet till att den mjukisbyxeklädda arbetartjejen står med armarna i kors och inte vågar köpa klänningar är att hon faktiskt har dåligt självförtroende, och upplever sig själv som otillräcklig i förhållande till det kvinnliga idealet. När hon så får hjälp att klä sig "som en kvinna" inser hon att "jag är ju också vacker" och BAM så mår hon bättre och orkar ta tag i sitt liv.

Men jag vill gråta lite.

Varför blir jag upprörd över det här? Allt det är är ju en kvinna som hjälper en annan kvinna att trivas med sig själv? Och att hon mår dåligt är ju faktiskt inte de andra kvinnornas fel, det är ju männen som skapat idealet? Eller?

Nä.

Om du har dåligt självförtroende för att du inte passar in i det kvinnliga idealet är det fucked upp. Inte för att du är för dålig på att sminka dig, utan för att det är absurt att en kvinnas självvärde skall utgå ifrån hur väl hon lyckas likna en väldigt speciell typ av kvinna (i det här fallet photoshopsupermodellen), oavsett hur de kvinnorna ser ut.

"Ja men nu är det så" kanske du säger "och då får man göra det bästa av det, kvinnorna i programmet blir ju faktiskt gladare."

ARGH.

Se på samhällstrukturerna som en boxningsmatch. För att "lyckas", och ha ett värde, måste du spöa Mike Tyson.

Programledaren närmar sig dig i ringen och ser att du tvekar.
"Hon är uppenbarligen inte säker på sig själv", säger hon.
"Det syns att hon inte tycker att hon är stark nog, men jag skall nog se till att hjälpa henne så att hon inser att hon har ett värde, som kvinna".

Vad gör då programledaren för att hjälpa dig i denna till att börja med absurda situation?
Hjälper hon dig att utveckla ditt självförtroende på ett relevant sätt, genom att träna muskelstyrka och boxningsteknik med dig, så att du i alla fall kan känna att du gjorde ditt bästa? Nej. Säger hon "vet du vad, det här är egentligen jättelöjligt, det finns inget värde i att spöa Mike Tyson. Där är dörren, gå ut och lev precis som du vill istället."?
Nej, hon ger dig en pistol.
 
Smink och styling gör dig starkare och mer självsäker på samma sätt som en pistol gör dig starkare och mer självsäker; utan den är du precis lika dålig på att slåss som förut. Det enda det enda smink gör, är att göra kvinnor beroende av smink.

När jag var femton och började sminka mig fick jag "bättre självförtroende", eftersom folk sade till mig att jag såg bra ut då, när de aldrig sade det annars. Så jag sminkade mig, och tyckte bättre om mig själv, men när jag tvättat bort sminket kände jag mig istället ännu mer osäker.
 

HUR ÄR DET BÄTTRE SJÄLVFÖRTROENDE?

I vilken värld har smink och styling en positiv effekt på kvinnors självförtroende, när många kvinnor är rädda för att visa sig osminkade för sin partner, gå osminkade till affären för att köpa mjölk, eller sitta i en skolbänk osminkad och läsa en bok?
 
Och det är på den här punkten som stylingprogram och de stackars kvinnorna som blir hjälpta till skönhet och acceptans faktiskt gör skada. Är det inte mycket bättre att istället för att bibehålla rådande samhällsstrukturer och ideal, och förstärka dem, ge kvinnor verktygen för att fucking ta sig ur det?

Det finns inget egenvärde i att ha en klänning som gör att brösten ser större ut medan midjan ser mindre ut, bara för att du råkar ha just bröst.

Det finns inget egenvärde i att ha mer markerade läppar, slätare hy, mörkare ögonfransar etc, för att du råkar ha två x-kromosomer.

Den enda fördelen du som kvinna har idag av att följa dessa normer, är att du blir mer accepterad och får mer uppskattning. Du får alltså fler poäng i det magiska spelet och en textrad som säger "nu har du lyckats i den sociala hierarkin, du ser bra ut (läs: liknar en photoshopsupermodell liite mer) och folk kommer att uppskatta dig för hur bra du är, som snygging". Det säger ingenting om ditt värde som person, vad du gör för din omgivning, hur bra du är på ditt jobb, hur väl du uppfostrar dina barn, hur intelligent du är, vilken humor du har, hur stark du är, hur framgångsrik du är PÅ NÅGOT ANNAT PLAN.

Ändå är det det vi tycker att kvinnor skall sträva efter.

Det ligger som en skugga över allt annat kvinnor gör, oavsett om du väljer att följa normen eller inte. Det är ett så irrelevant och dumt kriterie att döma en annan människa efter att jag inte vet vart jag skall ta vägen. Även i de fall en kvinna blir uppskattad för det hon faktiskt gör (istället för hur hon ser ut) så kommer hon att dömas delvis efter hur hon ser ut. Och i många fall kommer hon att porträtteras mer som en "snygg kvinna", än en framgångsrik individ.

Hävda inte att det är biologiskt. Att kvinnor är genetiskt programmerade att vilja ha mäns ytliga uppskattning, och att män är programmerade att bara se en kvinnas yttre. För det är inte som att vi - även om det nu skulle vara så - inte gör vårt bästa, som samhälle, för att förstärka detta ytterligare. Och proppar in en massa skönhetsideal och "du duger som du är - om du är populär och snygg" i barnfilmer och TV-program.

Och vet du vad? Det är inte männens fel. För det är jag, som sminkade mig, det är Trinny och Susannah, som uppmanar andra att göra det, och det är kvinnorna som tittar på programmet, som tillåter att det är som det är.

Kommentarer
Postat av: hatedeathdestruction

Du satte hammaren på spiken. Som vanligt!

Har börjat skriva lite rants och annat för att komma till bukt med min nihilism och misantropi. Det är ingenting jättenegativt, men om du skulle ha lust att läsa vore jag tacksam. Det handlar om att jag anser att dagens människor och media är för fega och veka. Att vi skyddar oss från vad jag anser är den råa och brutala sanningen som naturen innebär. Du får ursäkta diverse grammatiska fel och annat.

"Naturens Sanna Reflektion"

Att se döden i vitögat för vad den är intresserar mig. Man ser liksom i ett rovdjurs ögon när den dödar bytet hur övermäktigt den är sitt byte. Den där kalla, hänsynslösa blicken medan den biter/kramar livet ur bytet. Just den där dynamiken, gazellen/kaninen/musen är så försvarslös. Den har inga sätt att försvara sig mot sin överhet utan blir rent ut sagt totalt uppslukad av ondskefullheten som rovdjuret utövar. Naturen är hård som gjort bytet försvarslöst. Den kan bara ge upp och möta sitt våldsamma öde och död. Det är så jävla brutalt. Vi människor i vårt moderna samhälle, speciellt västvärlden verkar vilja skydda oss från den hemska verkligheten. Den där brutala sanningen. Med gullig/glättig/censurerad multimedia. Vi gillar gulliga kattbilder men ogillar den instinktiva råheten som finns i kattdjurets inre. Att leka, döda och äta små "gulliga" sorkar.

Det är lite som om vi har försvarsmekanismer som har byggts upp i vår moderna mentalitet. Att vi är för svaga för att hantera den råa verkligheten. Vi vill inte se naturens sanna reflektion. Som är hård, kall, brutal men ändå moraliskt neutral. Naturen gör ingen avskiljning mellan gott och ont. Den gör ingenting för att stoppa ondskan i sina spår, men gör heller inget för att hämma goda dygder. Jag kan se paralleller mellan "rovdjur vs offer"-dynamiken i vårt moderna samhälle också. Rik vs fattig. De rika till stor grad trycker ner och förnedrar de fattigare klasserna. Isolerar sig själva för att hålla sig själv säkra och som högst upp i matkedjan. Mobbare vs mobbad. Mobbaren har en maktposition och skrämmer iväg den fega neutrala skaran, och håller dem som är i lägre status i sina järnklor. Kanske till och med lyckas skrämma den "officiella överheten" som lärare och vuxna. Människor underkastar sig makten, vare sig den är god eller ond. Jag vet detta genom personlig erfarenhet efter att ha blivit mobbad. Jag vet människans sanna ansikte och feghet. Det är därför jag hatar den överpositiva och glättiga fasaden vi täcker över vår sanna natur med.

Vi är en brutal art som behandlar livsformer under oss skoningslöst.

Jag gillar sanningen och vill förse mig med så mycket som möjligt av den och aldrig mer vara ett lamm för vargarna att äta upp.

Svar: Det är nog sant. Det är få som vill erkänna hur lättstyrda vi är, att vem som helst påverkas av maktstrukturer. Men tänk också på att media målar upp en bild av verkligheten som inte är riktigt korrekt, även åt andra hållet. När media rapporterar om krig oftare tror vi att det är mer krig nu än någonsin, trots att krig är ovanligare nu än förr. Så vi låtsas att allt är fint och gulligt, men tror samtidigt att världen är hårdare och mer fruktansvärd än den är, att det finns fler mördare, våldtäktsmän, etc. Människor är djur, men det är lätt att glömma att vi som art faktiskt är väldigt bra på att sammarbeta och hjälpa andra också.Var försiktig med din neutralitet när du försöker roffa åt dig av sanningen. Det är lätt att påverkas av de egna fördomarna om vad sanningen faktiskt är.
Petra

2014-01-28 @ 03:41:39
Postat av: hatedeathdestruction

Mitt största problem med mänskligheten är mitt missnöje med hur vi som art gjort alldeles för snabba framsteg teknologiskt/kommunikativt. Men våra allmänna grundmoral och goda intellekt har inte riktigt hunnit ikapp de snabba förändringarna. Mer än någonsin kan jag känna hur människor runt omkring mig blivit mer och mer kyliga pga. exempelvis den dimension internet/mobiltelefoni gett människor. Den digitala världen lockar individen mer än den fysiska där andra människors sociala behov kan behöva den digitalt distraherades uppmärksamhet. Så negativa, hjärtlösa och evigt uttråkade vi blivit som art pga. de här teknologiska framstegen. Jag tycker att den nedåtgående spiralen bara snurrar fortare och fortare mot en moralisk avgrund. De negativa förändringarna har sugit in mig och gjort att jag beter mig på ett liknande sett som majoriteten av dagens befolkning gör - För att inte sticka ut för mycket. Jag har blivit alldeles för likt en anhängare till den här generationen ytliga och materialistiskt besatta generationen.

Du har rätt som vanligt vad gäller tvåsamheten som faktiskt består. Jag ser fortfarande genom en negativt befläckad lins pga. mina misslyckanden, dystra minnen och privata problem. Så jag ser väl lite det jag vill se också. Jag är egentligen medveten om att det finns andra som önskar att vi som art ska överträffa alla förväntningarna som vi har på oss som kollektiv. Att skapa en sann utopi. Men det finns så otroligt mycket arbete att göra för att nå det målet. Och vi är inte enade. Inte tillräckligt. Inte ens nära allvarligt talat. Jag funderar mycket på det. Om jag skulle kunna vara den individen som hade kunnat vända en hel generations hjärtan till vad som enligt mina principer och moraliska ståndpunkt vore en ljusare framtid. Om jag efter en tillräcklig mängd tid, arbete och analys skulle kunna hitta en lösning. En karta, en vägledning till en sann utopi. En rättvis värld där vi faktiskt kunde bli lyckliga i alla våra dagar. Allihop. Och även om lycka kommer från det inre så skulle jag ändå vilja göra om världen så att samhället för alla var så behjälpligt som möjligt för var man och kvinnas behov och intressen. Jag tror inte på Gud, men jag vill ändå tro att jag är satt på den här jorden av en mening. Att jag överlevt det jag överlevt som ett eldprov för att jag ska hitta inre styrka nog att kunna bidra till sann förändring i världen. Jag har inget intresse av att förbli en medioker slav till modern materialism. Jag vill använda mitt hjärta och min intelligens till att bidra till vad jag anser skulle vara en sann utopi. Och ändå undvika alla fällorna som finns på en väg till ett sådant ändamål. Negativa och ondskefulla saker som korruption, våld, manipulation och odemokratiska tillvägagångssätt. Om jag ska kunna bidra till vad jag tycker är en sann utopi måste jag göra det med bästa möjliga intentioner. Helt utan egoism och bara för att göra ett riktigt avstamp på mänskligheten som har potential att förändra vår kurs för gott.

Är vi verkligen bara djur? Jag slåss själv med mina instinkter på ett personligt plan. Jag vill att vi ska vara mer än bara slavar till våra instinkter. Men hur kan jag omvända människor och få folk att vilja bemästra sina instinkter om jag inte ens själv har bemästrat dem. Det går ju i det stora hela ut på att gå emot sin egna natur. Men det är vad jag anser människor ska vara. Istället för att vara yin-yang som just nu i vårt moderna samhälle alltför ofta tippar över på den ondskefulla halvan. Vill jag att människor ska vara 100% yin. Ett himmelrike på jorden (utan medföljande religiösa implikationer). Ingen smärta. Inga problem. Ingen ensamhet. Kollektiv glädje och lycka världen över.

Det vill jag ha.

2014-01-28 @ 17:46:38
Postat av: hatedeathdestruction

Jag har skrivit ännu ett "filosofiskt" inlägg. Jag finner detta att vara väldigt god katharsis. Får utlopp för det jag känner inombords i skrivandet. Men nästan ingen på min blogg kommenterar mina inlägg. Så jag vänder mig hit för att se din åsikt. Det vore intressant att se om du kommer stå bakom det jag skriver, motsätta dig det eller förbli neutral. Med tanke på din diplomatiska och rationella attityd vore det intressant att se om mina åsikter tilltalar dig eller upprör dig. Läs nedan om du vill:

"Funderingar kring ondska och mänsklighet"

"Liv på jorden för med sig dödlighet och brutalitet. Var det än finns biologiskt liv måste det finnas våld och barbariskt beteende. Jag har funderat mycket kring hur psykologin binds samman med de biologiska drifterna i levande varelser. Var det än finns människor måste det finnas potential för våld. Vi har det inom oss. Och även om majoriteten inte gör utlopp för det så har ändå den promillen som utövar våldet stor effekt på mänskligheten.

Jag funderade lite på hur jag själv har blivit mobbad. Och kom då på att egentligen var dessa individer som förgrep sig på mig och förödmjukade/våldförde sig på mig endast begränsade av sina egna samveten. Hade situationen varit tillräckligt upptrappad hade de nog även kunnat tänka sig att grovt misshandla och mörda mig. Och även inom mordaspekten hade de kunnat trappats upp i brutaliteten mot mig. Först kanske det hade börjat med lätt slag och sparkar mot mig, sedan rycktes en kniv fram. De skar mig ytligt först men började sedan hugga djupare i min kropp och lemmar. Tills en av mobbarna sa: "Vi skär av en av hans fingrar, mörda den här jäveln på vårt sätt". Och fortsatte i upptrappningen och skar av fingrar, händer och började kapa av armar. Sedan hade dem förstås huggit av mitt huvud och styckat min kropp. Om upptrappningen fortsatte kanske hällt bensin över mina rester och bränt dem. Kanske pissat på mitt lik om gärningsmännen fortsatte provocera varandra.

Det är så lätt att locka fram ondska och brutalitet inom människor. Att få en människa att genom grupptryck tänja på sina samvetesgränser och göra fruktansvärda dåd. Jag vet detta från egen erfarenhet efter att ha varit offret. Jag har sett sadismen och njutningen i mobbarnas ögon, hur de sedan drog med neutrala påtittare in i leken. Trappade upp varandras ondska till nya nivåer. Hade mobbingen skett i en annan miljö än skolans korridorer. T.ex. en mörk gränd eller bakom lås i en källare. Kan jag knappt ens visualisera vilka längder de hade kunnat tänkt sig gå med mig. Speciellt om de hade tortyrredskap och farliga vapen närliggandes.

Jag säger det igen. Så länge det finns människor måste det finnas våld och brutalitet. Jag ser det överallt, hela tiden. I alla olika samhällsklasser och åldersgrupper. Ett kollektiv som ställer sig mot en individ kan gå till fruktansvärda längder för att utöva sin makt och ondska riktad mot individen. Man blir fullkomligt våldtagen när man är i offrets situation. Det är därför jag fascineras av ocensurerat våld och händelser runt om världen. Varför jag söker upp det och måste analysera det och dela med mig av det. När jag såg halshuggningsvideorna och andra brutala filmklipp kände jag igen mig. Jag har blivit behandlad med samma förakt och brutalitet men i mildare grad. Men om tiden och platsen hade varit rätt så hade mobbarna kunnat trappa upp varandra till och med så långt att de hade kunnat mörda, stycka och skända mig också.

Det ligger i människans psykologi. Dess biologi. Så länge vi är andandes kött och ben kommer vi alltid att förtrycka varandra och rent av våldta varandra in i graven."

Svar: Det stämmer att människor i grupp kan drivas att göra fruktansvärda saker. Det har även visat i bland annat stanfordexperimentet (om du inte känner till det; studenter deltog frivilligt i ett experiment där de slumpmässigt delades in i fångar och fångvaktare - det visade sig att de snabbt anpassade sig till sina roller och fångvaktarna blev allt mer sadistiska mot fångarna).
Historiskt sett är det ganska uppenbart att det förhåller sig så, med tanke på vilka fruktansvärda förtryck ett fascistiskt styre har fått ett folk att utsätta en minoritet för - flera gånger.

Och det är fruktansvärt, vidrigt, och hjärtskärande att du och alla andra som behandlats illa skall ha behövt utstå det. Men det är också fantastiskt att det finns människor som tycker att det är fruktansvärt, vidrigt och hjärtskärande.

Jag förstår varför du är upprörd, men du får det att låta konstigare än jag tycker att det är. Det är klart at biologiskt liv kommer med våld och "barbariskt" beteende - hela ekosystem är beroende av det. Rovdjur måste döda för att överleva.

Människans utveckling må ha byggt till stor del på samarbete och empati, men vi har kvar reptilhjärnan och alla instinkter som är nödvändiga i ett liv i det vilda - och delar av det kanske är det besinningslösa våld vi måste klara av att utdela (mot tigrar, fiendestammar, etc).

Frågan är vad du egentligen får ut av att älta just de negativa aspekterna av den mänskliga arten. Hela problemet handlar egentligen av dehumanisering - om vi ser någon annan som mindre lika oss själva eller mindre värd (tex en fiende) har vi lättare att inte känna empati, och därför lättare att också begå övergrepp. Det är fruktansvärt att vi är så lättmanipulerade, på det viset (att soldater slutar se fiender som människor och därför struntar i vad som händer med dem, att barn på en skolgård gängar sig mot en avvikande individ helt utan respekt för dennes känslor), men vi vet ju vad det beror på och det går att motarbeta.

Man kan istället se det som fantastiskt att flera miljarder människor, på helt olika geografiska platser, med olika språk, kultur och hudfärg, kan komma så bra överens som vi trots allt gör. Om vi nu ändå skall plocka ut och granska psykologiska och biologiska funktioner hos människan - som finns där vare sig vi vill eller inte - så tycker jag att du skall ägna lite tid åt att förundras över hur otroligt det är tjuriga svenskar i regniga sverige kan sitta och gråta över de övergrepp som amerikanska soldater utsätter den afghanska befolkningen för. Eller förtvivlas över - och skicka bistånd till - de människor som förlorat sina hem i en tsunami i Thailand. Den mänskliga empatin är inte mindre underlig än vår brutalitet, och borde inte väga lättare i din bedömning av arten som helhet.

Det är naturligtvis fruktansvärt att du har fått utstå den behandling som du fått utstå, och jag tvivlar inte på att den var helt oförtjänad. Jag kan förstå varför du har svårt för att bara bortse från hur hemskt människor kan bete sig, och i en perfekt värld skulle det aldrig behöva hända. Någon. men jag tror som sagt inte att det hjälper dig om du bara fortsätter att leta efter ännu fler bevis på hur hemska människor är. Risken finns att det snarare färgar din världsbild mer negativt än vad som är rimligt.

Människor är brutala, onda, goda, empatiska, och väldigt bra på att hitta bevis för precis det de letar efter.
Petra

2014-02-02 @ 08:33:59
Postat av: hatedeathdestruction

Givetvis har du rätt i att man ska se två sidor av ett och samma mynt. Jag finner det bara tråkigt att människor inte ens verkar intresserade av att ta evolutionen till nästa steg. Att besegra reptilhjärnan och basinstinkterna. Jag håller på att läsa in mig mycket på det nu. Att besegra mina egna idiotiska och djuriska instinkter. För att uppnå ett högre kollektivt medvetande och fullkomlig godhet måste vi först bekämpa vår egoism och narcissism. Söka felen inom oss och kämpa otroligt hårt med att besegra dem. Att slåss emot de djuriska instinkterna (som är ondskefulla och barbariska).

Vi kan så jävla mycket bättre än det här. Jag vill se ett uppvaknande. Jag är trött på en värld av ignorans.

2014-02-05 @ 13:55:04
Postat av: DennisJen


Мужские дизайнерские часы купить в Украине в интернет-магазине с доставкой наложкой

http://купить-часы.укр/img/m/65-manufacturer_default.jpg

2017-03-01 @ 00:32:45
URL: http://xn----8sbwhzpef4b3bg.xn--j1amh/
Postat av: CharlesVug

แนะนำเว็บให้บริการ sbobet7x

บริการดีมากครับ พนักงานพูดสุภาพมากๆ ประทับใจมากครับ ไม่เคยคิดจะเปลี่ยนเว็ปเลย มีปัญหาโทรได้ตลอด 24 ชั่วโมง ใช้บริการกับ sbobet7x มาได้สักพัก ไม่มีปัญหาอะไร โปรโมชั่นก็ได้จริง ขอบคุณมากครับ บริการดีครับ ทำรายการอะไรต่าง ๆ ก็รวดเร็ว ขอให้บริการดี ๆ แบบนี้ตลอดไปนะครับ
ประทับใจการฝากถอน บริการได้เร็วดี แม้จะเป็นช่วงเย็นๆ เห็นบอกว่าคนทำรายการเยอะก็ยังรอไม่เกิน 5 นาทีใช้บริการออนไลน์ผ่านหน้าเว็บไซต์ ทั้ง สมัครสมาชิก ฝากเงิน ถอนเงิน สะดวกดี ดีตรงไม่ต้องพูดคุยกับคน ผมชอบมาก มาสมัครแรกๆ ตอนแรกนึกว่าบบริการไม่ดี ไปไงไปมาบริการดีโครตครับ สอนผมตั้งแต่เล่นไม่เป็นและแทงบอลได้จนรวยทุกวันนี้

พนันบอล


อัพเดตผลบอลสดๆ ทันเวลาทุกวัน ทุกลีก ไม่ต้องรอนานเหมือนเว็บอื่น มาตรฐานสากล ดูบอลสด ดูบอลออนไลน์ ดูบอล warp football ลิ้งดูบอล warpfootball บอลสด บอลออนไลน์ ลิงค์ดูบอล ดบอลสด ดูบอลสด youtube ดูบอล ออนไลน์ ดูบอลออนไลน์ cth ดูฟุตบอลออนไลน์ ดูบอลออนไล preview football ลิ้งดูบอลสด ฟุตบอลออนไลน์ wrap football ลิ้งค์ดูบอลสด วาปฟุตบอล link ดูบอล ดูฟุตบอลสด ดูบอลผ่านเน็ต ถ่ายทอดสด ถ่ายทอดสดบอล ดูบอลสดออนไลน์ เว็บดูบอล ดูบอลสด วันนี้ ดูบอลออนไลน์ hd ดูบอลสด youtube มือถือ fดูบอลสด ดูบอลไทย วาร์ปฟุตบอล ดูบอลออนไลน์ฟรี ถ่ายทอดสดฟุตบอล วาปบอล ลิงดูบอล ดู บอล สด ดูบอล cth ดูบอลสด cth ลิ้งค์ดูบอล wap football fดูบอลออนไลน์

2017-04-25 @ 16:07:06
Postat av: avtosvitDax


https://auto-ssvit.com.ua/autoparts/mazda-idc-552/model-glc/

Наши контакты
Тел:
098 630 23 22
095 738 55 88
068 211 56 46
Почта:
babaryka1886@mail.ru
Мы находимся:
г. Ковель, ул. Театральная 37

variant2
variant4

2017-05-12 @ 05:00:45
URL: http://https://auto-ssvit.com.ua/
Postat av: DavidMek

https://reg-online.com - регистрация ООО
reg-online#/a# Разработка систем регистрации. Регистрация и обслуживание фирм


https://reg-online.com - регистрация ип
Регистрация ип через мфц Москва 2017 год#/a#Юрист подготовит документы и зарегистрирует ИП. Быстрое и простое решение


https://reg-online.com - ликвидация юридического лица
Ликвидация юридического лица#/a#Профессиональная ликвидация юридических лиц в короткие сроки! Звоните


https://reg-online.com - регистрация ооо под ключ
Регистрация ооо под ключ#/a#Быстрая регистрация АНО. Многолетний опыт! Гарантии


https://vk.com/regonline - регистрация ооо
reg-online#/a# Регистрация ООО, ИП, внесение изменений в учредительные документы


https://clck.ru/BGxT5


https://reg-online.com - регистрация ООО
регистрация юридических лиц@#a#www.reg-online.com#/a# сайт порядок регистрации юридического лица
ооо регистрация@#a#бланк заявление о внесении изменений при регистрации ооо#/a#
регистрация ип@#a#www.reg-online.com#/a# формы документов для регистрации ип в мнс
документы для ип@Пакет документов для ип #a#www.reg-online.com#/a#
готовые фирмы@#a#https://reg-online.com#/a# готовые фирмы Москва или готовые фирмы ООО
готовые фирмы@Готовые фирмы полугодовалые в санкт-петербурге #a#https://reg-online.com#/a#
юридическая регистрация ооо@#a#юридическая фирма регистрация ооо#/a#
регистрация юридических лиц@#a#reg-online.com#/a# сайт порядок регистрации юридического лица
смена директора ооо@#a#Смена ген директора в ооо кто подает сведения в ифнс#/a#
внесение изменений в егрюл@#a#госпошлина за внесение изменений в егрюл#/a#
ооо регистрация@Фз о регистрации ооо #a#https://reg-online.com#/a#
зарегистрировать фирму@Зарегистрировать фирму быстро и недорого #a#reg-online.com#/a#
создание ип@#a#девелоперских проектов по созданию ип#/a#
ликвидация фирм@#a#список фирм ликвидация фирмы#/a#
регистрация ип@#a#лицензии регистрации чп ип савеловский#/a#

2017-06-16 @ 15:00:57
Postat av: Hitcruirl

https://noutbuki.lend-money.ru/hp/9677-drayver-internet-na-noutbuk-acer-aspire.html - драйвер интернет на ноутбук acer aspire
https://loan.renthop.net/mortgageloancalculator/5139-no-doc-refinance-investment-property-loan.html - no doc refinance investment property loan
https://doma.1cbit.net/domsrub/3149-proekty-sadovyh-domov-i-ban-iz-brusa.html - проекты садовых домов и бань из бруса
https://vdolg.lend-money.ru/beeline/9669-poprosit-dengi-v-dolg-mts.html - попросить деньги в долг мтс
https://velosiped.zapravka-kartridjey-kazan.ru/dvuhkolesniye/4136-kolesa-dlya-velosipeda-26-duymov-kupit-kiev.html - колеса для велосипеда 26 дюймов купить киев
https://shkafy-kupe.lend-money.ru/uglovoj/9675-belye-shkafy-kupe-v-interere.html - белые шкафы купе в интерьере
https://odezhda.1cbit.net/dostavkaodezhdy/1640-gde-kupit-odezhdu-dlya-pole-dance-v-moskve.html - где купить одежду для pole dance в москве
https://noutbuki.lend-money.ru/sony/9692-noutbuk-samsung-700z5c-s04.html - ноутбук samsung 700z5c-s04
https://mods.lend-money.ru/modygarris/3855-skachat-mody-na-arx-fatalis.html - скачать моды на arx fatalis
https://parfumeriya.lend-money.ru/man/9793-rabota-v-parfumerii-i-kosmetiki-krasnoyarsk.html - работа в парфюмерии и косметики красноярск
https://mods.lend-money.ru/modydlyaworldoftanks/3799-skachat-mody-dlya-cs-go-steam.html - скачать моды для cs go steam
https://mynefcu.renthop.net/overdraft/9095-nonsikelelo-mkhize-loan.html - nonsikelelo mkhize loan
https://velosiped.zapravka-kartridjey-kazan.ru/dvuhkolesniye/4119-kluch-dlya-snyatiya-karetki-na-velosipede-kupit.html - ключ для снятия каретки на велосипеде купить
https://ustanovka.avto-signal.ml/signalizaciinaavtomobil/516-ustanovka-signalizacii-v-voronezhe-cena.html - установка сигнализации в воронеже цена
https://doma.1cbit.net/srubpodkluch/3106-horoshie-doma-iz-brusa-v-ufe.html - хорошие дома из бруса в уфе
https://kvartiry.lend-money.ru/dvuhkomnatniye/4171-kvartira-v-mytischi-kupit-novostroyka-ot-zastroyschika-ekonom-klassa.html - квартира в мытищи купить новостройка от застройщика эконом класса
https://clock.cartridge-refilling.ru/womanclock/5447-umnye-chasy-na-ios-kupit.html - умные часы на ios купить
https://sumki.lend-money.ru/mujskie/9703-brezentovye-muzhskie-sumki-kupit.html - брезентовые мужские сумки купить

2017-06-24 @ 01:54:16
Postat av: Geraldasype

Питомник кошек породы мейн кун Miraleks*BY, Минск, Беларусь


http://miraleks.by - мейн кун цена минск

http://miraleks.by - мейн кун цена минск

http://miraleks.by - мейн кун купить минск

http://miraleks.by - мейн кун минск


мейн кун цена минск
котята мейн кун в минске
купить котенка мейн кун в минске недорого
питомники мейн кунов в минске
мейн кун купить минск

Postat av: Hitcruirl

креативное свадебное платье 2014
bao loan yen loc ha tinh city
quincy wa homes for rent
lionceau mortgage
сигнализация tomahawk z3 автозапуск г. Ак-Довурак
ипотека низкий процент первый взнос 10 г. Дальнегорск
как в долг взять денег на мтс с г. Усолье-Сибирское
форекс брокер с 1995 года г. Петровск-Забайкальский
кaрaгaндa кредит низкий процент г. Белогорск
земляные работы из гнб г. Шерловая гора
купить гнб унб 8 г. Колпино
мастер-класс декупажа чехла для телефона
купить напольную плитку для кухни и коридора нижний новгород
las vegas homes for rent 89178 restaurants
refinancing mortgage to remove pmi after 5
сигнализация alligator 450 г. Нерехта
взять ипотеку под низкий процент г. Партизанск
дает деньги в долг 9 букв г. Нефтекумске
видит ли брокер каким советник я использую форекс г. Агидель
кредит под низкий процент с плохой кредитной историей г. перманент
nanocad гнб г. Ярославль
купить гнб унб 8 г. Шушары
салют ооо
кухни под заказ в туле недорого
farm for rent in pa
sports medicine physician overview
сигнализация alligator 450 г. Дедовск
ипотека низкий процент первый взнос 10 г. Октябрьск
как в долг взять денег на мтс с г. Славянск-на-Кубани
fbs markets форекс брокер г. Балашов
кaрaгaндa кредит низкий процент г. Всеволожск
земляные работы из гнб г. Новопавловск
купить буровые штанги гнб грундодрил 10s г. Рассказово

2017-07-15 @ 11:35:59
Postat av: Staslsi

Типы Вагонка Киев
Вагонка киев – это высоко-качественная вагонка,
которая проходит строгий контроль качества.
https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - вагонка киев сосна с сучком
Работники компании эко лес строго следят за производством вагонки Киев.
Большое значение при производстве вагонки Киев уделяется процессу сушки древесины на производстве.
Вагонка киев
вагонка киев ольха
вагонка для бани
вагонка для сауны
все для сауны
все для бани
вагонка киев сосна
вагонка киев липа
вагонка для бани киев
вагонка с сучком
вагонка киев с сучком
вагонка киев без сучка
вагонка киев ольха без сучка
вагонка киев ольха с сучком
вагонка киев сосна без сучка
вагонка киев сосна с сучком
вагонка киев липа без сучка
вагонка липа с сучком
ЭкоЛес
эко лес
эко-лес
вагонка
вагонка липа
вагонка сосна
вагонка ольха

Не маловажным аспектом является процесс обработки древесины при поступлении на производство.
[url={url}]{keyword}[/url]
Вагонка киев изготавливается из разных пород древесины, таких как вагонка киев ольха которая может быть как, с сучком,
который придает особую изюминку в интерьере помещений многие дизайнеры заказывают именно такую вагонку, так как запах древесины в помещении,
а именно ольхи, придает особый шарм помещению.
https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - вагонка киев соснаТакже вагонка киев ольха может изготавливается из отборной древесины без сучков. Второй вариант изготовления вагонки киев из сосны эта вагонка имеет более смолянистую структуру и более выраженный запах сосны.
Вагонка киев сосна, также широко используется дизайнерами как отличное решение дизайна внутри помещений при том что вагонка киев сосна имеет более выраженный запах сосны. Вагонка киев сосна так же может, изготавливается как с сучком, так и из отборной древесины без сучка.
Третий вариант вагонки киев- это вагонка киев липа, которая имеет более мягкую структуру волокон, и очень проста в монтаже на стенах и потолках. Вагонка киев липа нашла свое широкое применение в отделе саун и широко используется в ассортименте все для саун, все для бани.
Наши специалисты компании ЭкоЛес проходят международное обучение по стандартам SETAM, за рубежом покупая любую продукцию в компании Эколес вы будете уверены, что приобрели экологически чистую продукцию, которая отвечает международным стандартам качества и прошла, абсолютна все экологические тесты и экспертизы.
При покупке древесины остерегайтесь не качественной продукции.
https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - Вагонка киев
Вагонка – это пиломатериал идеально строганный, который сразу же применяется в декоре помещений как внутри так и снаружи строения.
Она представляет собой не толстую, определенного размера длинны и ширины. Вагонку изготавливают как из дешевых сортов древесины так и с дорогих.
Вагонка киев разделяется на сорта в зависимости от качества дерева и столярных работ.Низшим сортом является сучки на пиломатериале,
их количество и размеры, смолянистые выделение на древесине, наличие коры, присутствие гнили или отверстия от жуков, неровность, вмятины и т.д.
https://eco-les.club/news/vagonka
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
Вагонка киев
вагонка киев ольха
вагонка для бани
вагонка для сауны
все для сауны
все для бани
вагонка киев сосна
вагонка киев липа
вагонка для бани киев
вагонка с сучком
вагонка киев с сучком
вагонка киев без сучка
вагонка киев ольха без сучка
вагонка киев ольха с сучком
вагонка киев сосна без сучка
вагонка киев сосна с сучком
вагонка киев липа без сучка
вагонка липа с сучком
ЭкоЛес
эко лес
эко-лес
вагонка
вагонка липа
вагонка сосна
вагонка ольха

https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - вагонка
[url={url}]{keyword}[/url]
variant3

2017-07-21 @ 16:23:39
Postat av: Hitcruirl

https://roza.forex-broker-invest.ru/strategii/1428-kak-prognozirovat-forex-audusd.html - как прогнозировать forex audusd г. Роза
https://laredo.epoch-life.net/realestateloans/6091-assuming-a-mortgage-loan.html - assuming a mortgage loan Laredo Texas
https://center.renthop.net/condos/8679-rent-a-goalie-imdb-movie.html - rent a goalie imdb movie
https://kotlas.lend-money.ru/zaympodpts/3196-kredit-pod-nizkiy-procent-s-plohoy-kreditnoy-istoriey.html - кредит под низкий процент с плохой кредитной историей г. Котлас

2017-07-25 @ 21:10:18
Postat av: Jamessailt

https://www.slideshare.net/pretconslirougphitande505257/how-big-is-ron-jeremys-penis-77430572
п»їAttention! Do not Buy Penis Enlargement Bible Till You Have Understand This Particular Penis Benefit Evaluation!
If you are on this website, chances are you’ve heard of Penis Enlargement Bible. Is PE Bible A Scam? This is the question I’m sure everyone asks themselves after visiting their website, just as I did.
You can never really tell if the testimonials on the website are real or not. Anyone can make up testimonials to try to suck you into ordering. And yes, a lot of people order on the basis of testimonials alone.
Chances are you’ve found this site by searching Penis Enlargement Bible, Penis Enlargement Bible scam, or Penis Enlargement Bible review and chances are you’re looking for answers, the truth, and clarification. I’m going to give it to you. Read on to find out more about my shocking experience with Penis Enlargement Bible..
This was all VERY embarassing for me, but I found relief when I thought to myself, “It’s not like anyone’s going to see it anyway”. But still, considering my penis was only almost as long as my thumb when erect, it was hard to masturbate and get any real pleasure. Now you might be thinking “that’s disgusting”, but I know you masturbate too. I couldn’t get any pleasure because I could barely stroke my penis. My penis was so small that it was hard to actually get a hold of it with my hand. Then I thought, what if I tried masturbating a different way!
This is how I was masturbating before..
I just basically grabbed my penis in the same way as the picture above and pulled it up and down. That was the only way I could get any pleasure at the time. It was so frustrating though, even though it gave me pleasure, I was frustrated at the fact that I had to resort to masturbating like that because my penis was too small for me to masturbate “normally”.
I was relieved to know one thing though..
Although my penis was really small before, I was happy that at least it wasn’t small enough, to the point where I would end up peeing on my balls every time I’d go to the toilet. If you’re wondering, it IS possible for someone’s penis to be that small.
I spent the whole night researching on penis enlargement bible programs, searching Google for terms like natural penis enlargement, how to get a bigger penis, bigger penis without pills, and many others. When I first dabbled into penis enlargement, I knew I wasn’t going to resort to any penis enlargement pills. It just didn’t seem right. If you just think about it, can you really trust a PILL to enlarge your penis. I’ve always thought of pills to be nothing but scams, so I never bothered looking them up.
After a few hours of searching, I found a site that had reviews of the top 5 penis enlargement sites. Penis Enlargement Bible was rated #1 on the site. I looked through the site and was convinced enough to want to buy. There was a 60 day money back guarantee, so I thought why not? I paid through PayPal and was taken to the members area right after I paid, and that’s pretty much where my “journey” began..
My Results with Penis Enlargement Bible
Now I knew that Penis Enlargement Bible was a program of penis enlargement exercises, but I never actually gave much thought about this. The first thing I thought before I started was “where the hell am I going to do these exercises?” I like with my parents and two sisters in an apartment that’s considerably small, and I knew I didn’t want anyone to see or catch me doing these “exercises”, so I did them right after I took a shower. I guess that’s the best time to do them anyway, so might as well. I’m hoping no one noticed how long I took in the shower, because I left the cold water running to make it seem like I was still taking a shower, but in actual fact I was doing the first few exercises outlined in the Penis Enlargement Bible members area.
So, my results with Penis Enlargement Bible? For the amount of time I’ve been doing thes

2017-08-03 @ 23:07:57
Postat av: FERenl#genick[REWdwbyweqewOK,2,4]


Консультации тренера on-line
Принципы построения программы спортивных туров
Специфика путешествий с физкультурно-спортивными целями
Подробно о видах занятий спортивного туризма
Спортивные Туры  
Полезные заметки в распорядке дня начинающего спортсмена
Мотивация и достижение целей
похудение живота Черниговская
Спортивные туры
спортивные турыоздоровительно спортивные туры
спортивные турыоздоровительно спортивные туры
Тренажорный зал на Лесном

домашнее похудение

2017-08-17 @ 16:24:26
Postat av: occhialiok

occhiali da sole Ray-Ban codice occhiali ray ban modelli occhiali da sole ray ban modelli ray ban donna montatura ray ban vista nuova collezione ray ban nuovi ray ban 2016 occhiali da sole 2016 uomo ray ban occhiali da sole ray ban 2015 occhiali da sole ray ban 2016 donna occhiali da sole ray ban goccia occhiali da sole ray ban specchiati occhiali da sole ray ban vintage occhiali da sole uomo 2016 ray ban occhiali da vista 2016 ray ban occhiali da vista ray ban uomo occhiali di legno ray ban occhiali ray ban aviator Oakley Occhiali Sportivi

Gli accessori Ray-Ban occhiali hanno un fascino e uno stile inconfondibili. Di generazione in generazione, la collezione occhiali da sole ray ban non smette di conquistare i gusti dei giovani pi sofisticati e attenti alla propria immagine. Il design inconfondibile, la geometria delle linee, i colori sobri ma ricercati conferiscono un tocco unico ad ogni look. Naturalmente non mancano i modelli pi estrosi che dettano le tendenze. Gli occhiali Ray-Ban sono molto amati dalle celebrit dello spettacolo e dello sport e non possono mancare neanche nel tuo guardaroba. Occhialiok.it ha selezionato una serie di modelli che comprendono varianti classiche e soluzioni pi stravaganti che convincono a tutte le et . Infatti, gli occhiali da sole ispirati ai modelli degli aviatori e consacrati da film e telefilm sono i protagonisti dei look estivi in citt oppure in vacanza. Non lasciarti sfuggire i nostri consigli di stile ray ban occhiali da sole!


ray ban scontati occhiali ray ban colorati occhiali ray ban nuova collezione occhiali ray ban specchio occhiali ray ban uomo da sole occhiali sole ray ban occhiali sole ray ban tondi occhiali vista ray ban 2015 outlet occhiali ray ban prezzo ray ban goccia ray ban a poco prezzo ray ban beneficenza ray ban costo ray ban da uomo ray ban occhiali da sole


ray ban occhiali La collezione Ray-Ban proposta da Occhialiok.it presenta una ricca variet di modelli che accontentano gli amanti dello shopping di tutte le et e di tutti i gusti. Il modello iconico e scuro, ray ban scontati protagonista del look di tanti personaggi cinematografici, un vero evergreen e si abbina a qualsiasi look e a qualsiasi personalit . Le lenti specchiate sono un trend del momento: ovali o tonde piacciono agli amanti di uno stile eccentrico e sofisticato. La proposta di occhiali da sole Ray-Ban esibisce una ricca variet di sfumature pastello da abbinare al resto del look. Se ami lo stile boho non rinunciare alle tinte sobrie e scegli con cura ogni pezzo del tuo outfit. Le calzature modello mary jane sono pronte a completare la tua mise, valorizzando con grazia la tua femminilit e slanciando armoniosamente la figura. Le tante proposte firmate Occhialiok.it ti permettono di creare dei mix vincenti tra tendenze e personalit Chris Ray Ban.

ray ban da vista tartarugati ray ban goccia uomo ray ban neri classici ray ban occhiali 2015 ray ban occhiali da vista 2016 ray ban poco prezzo ray ban scontati per un giorno ray ban tondi ray ban wayfarer ray ban wayfarer uomo occhiali da sole oakley

Occhiali Oakley Un'azienda tanto ambiziosa non pu non essere la preferita di chi vuole sentirsi sempre vincente e creare abbinamenti con cui non passare inosservati. Occhialiok.it sa infatti quanto sia importante per una vera fashion lover avere la possibilit di cambiare capi di abbigliamento e accessori a seconda del suo umore. Per questo motivo ha selezionato per te, e per tutti quelli che amano piacere e piacersi, un'ampia serie di prodotti di carattere. Un vasto assortimento di occhiali da sole Oakley aspetta gli amanti delle attivit all'aria aperta, mentre pantaloni e maglie sportive faranno la felicit degli appassionati di allenamento indoor. Occhialiok.it ha pensato proprio a tutti Catalyst Oakley

occhiali da sole Oakley

2017-09-13 @ 15:07:38
URL: http://www.occhialiok.it/
Postat av: WAsmtiZ

Plan on diversifying your portfolio?

IKEA MULIG Clothes Bar White Free Shipping
110 220V Electric Commercial Nonstick Ice Cream Waffle Cone DIY Egg Roll Maker
250Kg Hour Stainless Steel Meat Cutting Machine Slicing Pork Electirc Updated
Bunn Auger 32106 1000
5 Tap Stainless Steel T Tower Draft Beer Keg Kegerator Beer Dispensing Equip

IoT Store Australia is the ever-expanding and leading Internet of Things IoT and Do It Yourself DIY Solutions Distributor in Australia.

Shurflo GP Rack 3 Syrup Pumps 94 376 53 Soda Syrup Pump Triple Setup 3 Pack
95 99 2G Eclipse Spyder Sub Subwoofer Box Speaker Enclosure Concept Enclosures
Rubbermaid 6 White Contemporary Wastebasket Mfg 2953 Sold As 12 Units

The series features a...

Bosch Templates RA1125 7 piece Router Template Guide Set
2+32G Android car stereo for Mercedes for Benz w211 navigation car radio 8 core

Postat av: KeithAtods

Renault 25 B29 1984-1992 Vetech Battery 55Ah Electrical System Replacement Part
Titanium 005L Sealed Car Van Battery 12V 60Ah - Free Next Day Delivery
Opel Antara 2007-2016 Banner Starting Bull 72Ah Battery Electrical Replace Part
BOSCH S4 013 95Ah 12V Premium Car Battery starterbatterie Maintenance-Free NEW
Mercedes Benz Sprinter 3-T 903 1995-2016 Banner Power Bull 95Ah Battery Replace
Skoda Favorit Forman 785 1991-1995 Vetech Battery 55Ah Electrical Replace Part
Bentley Continental 2003-2011 Banner Power Bull 62Ah Battery Replacement
basba bs58040 80AH CAR BATTERY starterbatterie Maintenance-Free 580406074 NEW


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0