Konstnärlig utveckling

Jag satt och tittade på målningarna jag i brist på plats ställt upp på bokhyllan.
En konstnär borde ha en egen stil, tänkte jag, och funderade på om mina bilder har något gemensamt. Så insåg jag att det jag själv tilltalas av - som jag försöker få med i alla mina bilder och som jag tittar mest på i andras - är ljuseffekter. Skuggor och reflektioner, skiftningar i ljusstyrka och glans.

Jag tycker om kontraster, men framförallt de finstämda nyanserna; en gnista på rätt ställe som framhäver hela tavlan, skuggor som fördjupar den och det mjuka skenet som tar fram färgerna och känslan som bilden skall förmedla.

Jag fascineras så av bilder med intressant ljus. Jag tror kanske att fotografer generellt sett är mer medvetna om hur mycket ljuset påverkar - utgör - deras verk, men också i teckningar och målningar kan ljuset tas fram på ett helt fantastiskt sätt. Det är det jag har försökt att göra i allt större utsträckning, även om jag inte har tänkt på det själv. Det kanske bara är ett nödvändigt steg på vägen i konstnärsskapet, men det är i alla fall något av det viktigaste i mina bilder. Ljuset.

Krigföring.Vetenskap.
Butterflies and Hurricanes.Hallå där.

Kommentarer
Postat av: Ajju

Bearbeta och lära sig utifrån sina misstag för att eventuell utvecklas så man kan uppnå en annan nivå.Ljuset nu, kanske något annat sen?Du gör det bra iaf! ^^

2009-07-31 @ 05:07:03
Postat av: Ajju

Och självklart inte bara sina misstag. Vart lite felformulerat där. Ursäkta.

2009-07-31 @ 05:07:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0