Sångteknik?

Nu kom jag precis på att jag inte är så anonym. Men det kanske inte är hela världen - som jag sade till E är det inte direkt lönt att skämmas för sig själv. Man kanske skall akta sig för internetgalningar dock, men de dyker ju upp ändå och dödar de inte internetpersoner så dödar de riktiga personer istället.

Jag tänkte i alla fall lära mig sjunga. Hittade lite videoklipp på youtube om sångteknik, och det är väl en bra start antar jag. Undrar om det blir några tydliga före- och efterbilder!

 

Jag skall måla, fotografera, göra film, skulptera.

Jag skall dansa, träna, spela gitarr, cello och piano.

Jag skall filosofera, laga mat, sticka vantar, lösa rubiks kub.

Och sjunga.

Bland annat. Men en sak i taget.

 

Eller..?


AnimeringMitt första försök till stop motion med en lerfigur. (8 bilder per sekund.) Dessvärre var jag tvungen att använda lufttorkande lera, därav den något osnygga klippningen mot slutet.

Blå fågel

Akryl (slickepott och trasa), 70x70 cm.


Jag ångrar ingenting, igen

Jag har insett något, som förmodligen är bland det viktigaste man kan lära sig.
Att det är okej att göra fel.

Genom den insikten har jag gjort det möjligt för mig att gå hela vägen, och sträva efter perfektionen. Även om jag aldrig når ända fram (för jag kommer att begå misstag - jag gör kanske det i detta nu), så kommer jag åtminstone nå längre än om jag låter bli att ens försöka. Rädslan för att misslyckas har hindrat mig hela livet, och först nu har det gått upp för mig - på riktigt - att ingenting egentligen spelar så stor roll som jag trott. Eller åtminstone att misstagen inte gör det.

Riskerna blir roligare att ta, framstegen blir större och misslyckandena blir inte så hemska när man försöker se på saker och ting med lite distans. Sedan händer det förstås att man ställs inför val där följderna faktiskt kan bli katastrofala, och självklart skall man inte vara alltför övermodig och bara ignorera potentiell livsfara. Livet är dock för kort för att slösas bort på säkerhet, och ett felsteg kan bli ett steg på rätt väg om man ser på det som en läxa.

Ytterligare en sak att tänka på är egentligen att "rätt" och "fel" är väldigt relativa begrepp, och i princip allt kan vara bra eller dåligt beroende på hur man ser det, och ur vilket perspektiv. När ett "fel" slutar att vara fel och blir rätt (och vice versa) är svårt att avgöra, och därför är det dumt att gå händelserna i förväg och anta för mycket; då är det bättre att bara vara uppmärksam. Att observera, njuta av och leva livet - även när det verkar bli fel.

Saker och ting är aldrig riktigt som man tror, och allt förändras. Ingenting som är något värt är lätt att få, och ju större framsteg man vill göra, desto större blir riskerna.
Rädslan borde aldrig få stå ivägen för livet.

RSS 2.0