Förväntan?

Jag har hört att jag är glad
bara för att jag naivt blundar för allt som är fel i världen.

Jag har hört att jag är glad
bara för att jag naivt förväntar mig att vinden skall vända.


Men ärligt talat; jag är bara glad.
När jag inte brukade vara det såg jag inte värre saker i världen än jag gör nu, och jag hade inte lägre förväntningar. Snarare tvärtom. Jag vet inte varför jag mår bra nu när jag inte gjorde det då - kanske har jag bara lärt mig hitta distansen till mina känslor, och se saker och ting ur ett annat perspektiv. Lärt mig att fascinerat stå som betraktare och titta på, istället för att engagera mig i känslomässigt i sådant jag inte kan påverka. Kanske har jag vant mig vid att se positivt på livet, och tycka att det är spännande och intressant även när det är jobbigt, för att det är en del av upplevelsen, och jag vill uppleva allt.

Kanske är det övergående. Men det är isåfall bara ytterligare ett skäl till att kasta sig in i det nu, även om det tar slut. Allt annat skulle bara vara att slösa bort chansen att vara glad på att vara onödigt medveten om att jag inte alltid kommer att vara det.

Vissa saker är skitjobbiga även i mitt liv. Men jag vill ha det så, jag trivs med min glädje, mina problem, min eventuella sorg. Det är vackert, och till och med saknad kan göra mig glad. Nu skall jag försöka vara så uppmärksam jag kan på allt jag upplever som fint, fantastiskt, glädjande, för att hålla kvar vid det så länge som möjligt, och så att jag kanske ser vad skillnaden blir när det tar slut. Om det tar slut.

Jag vill göra något livsbejakande. Något konkret. Riktigt uppleva hur lycklig jag lyckas vara, såhär av en slump, och utmana livet för att se hur länge det kan hålla. Pressa gränserna riktigt och bara uppleva. Allt.

Kommentarer
Postat av: Ajju

Vet inte hur ofta jag tänkt rätt så likadant som du förmedlar i denna text.Hade nog kunnat sitta och skriva rader av meningar här. Däremot tänker jag inte det.Tack för läsning.

2010-05-14 @ 15:48:24
Postat av: Linn

Jag vill flytta till Irland en stund, jag tror att det skulle vara trevligt.

2010-05-14 @ 21:25:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0