Little thing #1-13

Här är de små glädjeämnen jag har kommit mig för att skriva ner hittills.

9/5
Little thing #1: Jag är förkyld, vilket innebär att jag har något vettigt att säga när någon frågar "hur är det?", och slipper standardiserade artighetsfraser.

Little thing #2: God mat. (Jag börjar bli frisk, och har fått tillbaka smaksinnet!)

10/5
Little thing #3: Vardagsmotion. (När folk bestämmer sig för att hugga en med nycklar, slå en med handdukar och skjuta en med soft airguns kan man alltid ge igen, brotta ner dem och springa undan, och därmed bli av med lite överskottsenergi.)

Little thing #4: Bra musik. (När andra stör, eller man känner sig störd i allmänhet, kan man bara höja volymen och drömma sig bort.)

Little thing #5: Solsken. (När jag är på väg någonstans stannar jag alltid upp lite när molnen spricker upp, för att kunna uppleva solskenet så länge som möjligt. Det gör mig alltid lite gladare.)

11/5
Little thing #6: Riktigt tidiga morgnar. (Att få hela världen för sig själv, dela en kopp kaffe med den nyss uppstigna solen, se frosten smälta till gnistrande vattendroppar i gräset och höra morgonpigga fåglar vakna - det kan bota vilken "GAAAH JAG HAR INTE SOMNAT ÄN OCH JAG SKALL TILL SKOLAN OM ETT PAR TIMMAR"-ångest som helst.)

Little thing #7: En riktigt bra diskborste. (Jag hittade en bättre variant än den jag haft tidigare i skåpet, och tjena vad bekvämt det blev att diska plötsligt! Jämförelsevis i alla fall.)

14/5
Little thing #8: Minnen. (När man är på en plats eller träffar någon - eller inte - förstärks alltid alla upplevelser av det man har med sig sedan tidigare. En så enkel sak som att komma hem och gå en promenad med hunden blir så mycket finare när man får återuppleva vad man gjorde där som barn, hur hunden brukade vara som valp, hur mycket man - och omgivningen - har utvecklats. Det kan dessutom vara fint att drömma sig bort helt i nostalgin, de dagar då verkligheten inte anknyter till något av det fina alls.)

15/5
Little thing #9: När man får precis den tetriskloss man behöver.


Little thing #10: När man får precis den tetriskloss man behöver, två gånger i rad!

16/5
Little thing #11: Dörrarna till omklädningsrummen på Rosenlundsbadet, som man inte behöver trycka ner handtaget på. (Evelin påpekade detta fantastiska faktum när vi var och simmade häromdagen. Det är faktiskt väldigt praktiskt att bara kunna knuffa upp dörren utan att behöva ha händerna fria.)

17/5
Little thing #12: Vinden i ansiktet. (När ingenting händer, när den där påträngande tristessen ligger som klistrad mot huden och det är varmt och jobbigt - då är det fantastiskt skönt att gå ut och känna hur det blåser sådär lagom mycket. Så att man riktigt upplever hur någonting i alla fall rör sig i världen, och man själv blir berörd.)

23/5
Little thing #13: När en geting surrar runt irriterande nära och sedan försvinner, för att inte komma tillbaka. (Det är jättemysigt att dricka kaffe ute i morgonsolen, men det stör lite om man behöver sitta på helspänn för att man omringas av eventuellt aggressiva monsterinsekter. Då är det en väldig lättnad när man försöker att mota bort dem med tankekraft, och det fungerar.)

Kommentarer
Postat av: Ajju

Mysigt att läsa :)

2010-05-23 @ 13:35:35
Postat av: Anonym

Varje gång det blåser så tänker jag på en underbar scen ur Jet Li's Fearless.



http://www.youtube.com/watch?v=NS7ybq3P7iM#t=6m15s

2010-05-26 @ 15:31:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0