Odefinierat element

Jag har nog tre olika typer av behov (minst) när det gäller kreativitet:

Att uttrycka något genom att skapa.
Ibland har jag något jag vill få ur mig, eller berätta. Då kan det lättaste sättet vara att skapa något - måla, sjunga, skriva, fotografera, skulptera etc - och då har materialet och tekniken mindre betydelse.

Att skapa något.
Ibland kliar det i händerna av en oemotståndlig drift att bara tillverka något, göra något nytt. Då spelar det ingen roll vad det handlar om. Jag kan skriva en sång eller rita en bild av vad som helst eller ingenting, och det behöver inte vara bra, bara jag får göra något.

HNNGGG...
Ibland har jag inget att säga, och inget att göra. Ibland måste jag bara berätta något ändå, för berättandets skull, för skapandets skull. Ibland blir frustrationen, tristessen och ledan för stor, eller ingentinget, eller något annat. Ibland måste jag hitta på historier, tvinga händerna att arbeta, av någon för mig odefinierbart önskan av att få existera på ett annat sätt.


Det händer att viktiga tankar bara dyker upp, tankar som jag vill dela med mig av. Andra dagar vill jag bara öva mig i att uttrycka dem. Men ibland måste jag tänka efter, kanske för tänkandets skull (eller för att bara synas och höras, vad vet jag). Det kan vara fruktansvärt plågsamt och påfrestande, som ett slags desperation. Och ibland är det det mest effektiva.
Men jag vet inte vad jag skall kalla det.

Kommentarer
Postat av: Ajju

Tror det är lite så för de flesta. Inte just exakt som du ser på det men liknande.

2010-05-12 @ 01:27:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0