Introversion, intuition, tänkande, bedömande

Inåtvänd och rationell. Kreativ och känslosam.
Planerande, funderande, självständig, analyserande.
Noggrann, ärlig, abstrakt, objektiv.


Although words exist for the most part for the transmission of ideas, there are some which produce such violent disturbance in our feelings that the role they play in transmission of ideas is lost in the background.
- Albert EinsteinDet kan vara mycket hjälpsamt att kunna beskriva sig själv och sin omvärld, att känna till sina styrkor och brister och förstå hur saker och ting är, och hur de kan bli. Men:

Det kan vara dumt att kategorisera för mycket; orden räcker inte hela vägen.
Det kan vara dumt att alltid försöka vara rationell och logisk; vi kan aldrig veta allt.
Det kan vara dumt att försöka planera en händelse i detalj; livet är det som händer medan vi smider våra planer.

Det kan vara frustrerande att förstå. För vi kan ändå inte alltid göra något med vår förståelse.
(Och även om hjärnan har rätt håller inte alltid hjärtat med.)

Kommentarer
Postat av: Pelle

True that...

2011-07-24 @ 15:41:17
URL: http://nightofnowhere.blogspot.com
Postat av: Tommy

Förståelse har aldrig varit något frustrerande för mig, jag känner mig mer tillfreds desto mer jag förstår. Även om det är något som jag inte kan ändra på så känns vetskap alltid bättre än att vara förlorad i icke vetande.I att man inte ska planera för mycket, eller i mitt fall tänka för mycket, har du helt rätt i. Det kommer en punkt då man planerar för mycket, när ens planering om framtiden gör en paralyserad för att agera i samtiden. Det känner jag till väl, det känns som världen rusar förbi mig under tiden jag är fast i mina tankar.Att beskriva mig själv har jag alltid tyckt om. Jag hittade ett personlighets test som jag tyckte fungerade rätt bra om du är intresserad:

http://www.signalpatterns.com/personality_surveyEnligt det testet är jag: Reserverad, Enslig, Diskret, Betänksam, Introvert, Estetisk, Originell, Privat, Osäker.

2011-07-24 @ 19:03:24
URL: http://tankarochmat.blogg.se/
Postat av: Hymnodi

Tommy: Ja, om något är på ett visst sätt så förändras det i de allra flesta fall inte av att man känner till det. Då tycker även jag att det är bättre att veta än att inte veta, även om det är en vetskap som kan kännas betyngande.

Problemet är att det är svårt att inte generalisera för mycket eller fastna i ord, och därmed få fel uppfattning av en beskrivning vars syfte är att visa sanningen.Jag tycker också om att testa mig själv. (Det var ett sådant test som inspirerade mig att skriva blogginlägget.) Men man bör dock akta sig för att lägga för mycket vikt vid resultatet. En människa är alltid mycket mer än vad hur många ord som helst kan beskriva, även om man kan dra förenklade slutsatser.

2011-07-24 @ 19:13:40
URL: http://hymnodi.blogg.se/
Postat av: ♥ Tjelsi - så kan det gå när inte haspen är på ♥

sv Det hoppas jag med. Tack snälla Petra :)

2011-07-27 @ 13:15:14
URL: http://tjelsi.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0