Ny kamera, nya perspektiv

Nikon EM

Ibland känns det som om livet stagnerar alldeles. Då är det bra att se sig om efter nya perspektiv, nya infallsvinklar. Andra människor kan vara oerhört bra på att förse en med detta.

Ja, man måste utmana sig själv. Vad andra åstadkommer, vilka gränser de överskrider och vilka strider de utkämpar är ganska irrelevant; ditt liv är bara ditt och du har dina egna unika möjligheter och hinder. Men ibland hittar man precis rätt personer för att uppmuntra, utmana och inspirera en. Som kan bidra med den där extra som behövs för att man skall ta sig ut ur sin bubbla, låsa upp sina dörrar och våga sig ut i sitt eget liv. Behåll din integritet och din egen livsgnista, men låt dina gränser testas, och tillåt dig själv att åka snålskjuts på andras kunskap och deras lika unika erfarenheter. Och inte minst deras hjälp.

Man vet aldrig vart vägen leder i slutändan. För min egen del skulle jag aldrig någonsin vilja veta; det är det man hittar på vägen, de nya överraskningar man upptäcker, de vägskäl man ställs inför, som är det intressanta.

Jag har nästan bara fotograferat digitalt, men jag saknar den fysiska bilden, den lite slumpmässiga processen - som är lika påverkbar som opåverkbar - och hantverket. Tack vare en god vän äger jag nu en analog kamera för första gången i mitt liv (engångskameror borträknade), och det skall bli roligt att se vad det kan tillföra i mitt sporadiska och amatörmässiga - men roliga - fotograferande.

Vad är väl livet utan utmaningar?

Kommentarer
Postat av: Tommy

"ditt liv är bara ditt och du har dina egna unika möjligheter och hinder" är något jag sett dig skriva förut. De orden får mig alltid att må bättre av någon anledning. Får mig att vakna upp på något sätt.Hoppas på att få se några bilder från kameran i framtiden!

2011-03-11 @ 14:27:08
URL: http://loneliest.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0