Existens

Jag kan inte tänka mig hur någonting skulle kunna existera, utan att någon finns där som skulle kunna notera att det existerar.

Kommentarer
Postat av: Linn

Det är kanske därför så många tror på Gud.

2013-01-19 @ 00:11:09
URL: http://pixie.blogg.se
Postat av: Materia

http://www.mindreality.com/observer-creates-reality-simply-by-observing
http://en.wikipedia.org/wiki/Observer_%28quantum_physics%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Holographic_principle

2013-01-24 @ 04:12:08
Postat av: Materia

Ignorera dock vissa spirituella kommentarer från mindreality.
Samt: http://library.williams.edu/theses/pdf.php?id=85

2013-01-24 @ 04:17:30
Postat av: Anonym

Det har nog att göra med att vårt medvetande är ytterst begränsat till de olika skepnaderna som någonting antagligen kan existera inom. Särskilt om man tror på fler fysiska dimensioner än den vi biologiska organismer tror oss leva genom. Glöm inte att alla dina sinnen och det du upplever genom dem egentligen är en biprodukt av ditt medvetande, vare sig man tror detta är hjärnan (eller en särskild aktiv del av den) eller någonting mer abstrakt (en själ/styrande kraft möjligtvis) är mer sekundärt i sammanhanget. Visserligen tror vi oss alla leva i samma dimension i och med att vi kan interagerade med varandra samt den miljö vi lever i. Men det är som ovan noterat också mycket möjligt att det är ett hologram eller en tillverkad illusion.

Och när det gäller skräcken i att icke-existera, så brukar jag vända mig till ett ytterst betryggande citat från en forntida legend.

"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it."
- Mark Twain

2013-02-01 @ 01:44:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0