Superhjälte by night

Är det inte ett lite lockande koncept? Vanlig arbetare på dagtid, men när mörkret faller, då kan vi ta fram våra riktiga jag, våra hemliga superkrafter, den sanna kärnan av vilka vi är som ingen annan kan förstå eller vågar tro på.
 
En önskan om att vara mer än de tror att vi är. Lite bättre. Lite häftigare. Lite mer speciella.
 
Men jag får förlika mig med tanken att lika mycket som jag är en vanlig arbetare på dagtid, är jag en vanlig bokläsare/tv-tittare/datorspelare/pysslare/tecknare/gitarrspelare - eller framförallt drömmare - när solen går ner, oavsett hur trasig världen är, och oavsett hur annorlunda jag känner mig.
 
Vi är våra handlingar, och få handlingar är unika.
 
Och det är okej.
 
(Men det är kanske är den insikten som gör att vi till slut avfärdar de där tokiga experimenten med radioaktiva insekter som just tokiga.)

Life's a game

 
 

As we move into the world we face
Anger and pain and disgrace
A life of danger and adventure lies ahead of us

  We might be silenced, but we're gonna shout
we might be defeated but we'll find our way out
never surrender and never bow down
to an unworthy crown

  And endless hours of no reward
of fighting for justice and order restored
will not make us tired we'll only have more time to sharpen our sword

   A broken system and broken hearts
but we'll be ready when it falls apart
and we'll be standing when the smoke has settled
and the fighting starts

For truth for glory
for what's right, for the story
for loot for loot for loot!

For life, for elation
for procrastination
for loot for loot for loot for loot!

Pyssel

På senare tid har jag velat göra användbara saker. Nu tycker jag om konst för konstens skull också, men det är inte alltid det är så roligt. Så jag bytte medium och skulpterade lite i lera. Men med begränsade verktyg blir även antalet användningsområden för slutresultatet begränsade. Dvs - det blir mest figurer som man kan måla och titta på, snarare än krukor och muggar.
 
 
 
 
 
Så det här är mitt senaste projekt: en väggklocka. Den skall få en ram och eventuellt även egen belysning, men det här är grunden. (Nej jag har inte gått och blivit urmakare över natten - urverk, visare och plexiglas är inhandlat på clasohlsons. Bilden är konstruerad utav papper och promarkers.)
 
 
 
Positivt är att nu vet jag en hel del om plexiglas som jag inte visste förut. Som att det är oerhört frustrerande att borra i. Men det är roligt att göra nya saker!
 
 

Världsläget från min lägenhet

Vad tror ni, kommer samhället att gå under?
 
USA har visat att deras beslutsfattarorgan inte riktigt vet vad de håller på med (budgetkrisen i oktober - som kunde ha lett till i bästa fall en krånglig situation för befolkningen i USA ,och värsta fall ett globalt ekonomiskt haveri - som egentligen inte riktigt är över, bara uppskjuten).
 
I Sverige uppdagas fler och fler tecken på korruption (moderaterna rättfärdigar att de inte hindrar tobaksbolag från att ge bidrag till partier med att det inte går att stoppa sådant, eftersom vi måste tillåta anonyma bidrag - en policy som de själva gör allt de kan för att vi skall behålla), nu senast när Reinfeldt hemligstämplar ett ärende som kan fria eller fälla Billström från misstankarna om att han haft insederinformation i aktieaffärer (vilket är väldigt dåligt om man är statsråd och har tillgång till sådana uppgifter). Dessutom är väl de flesta ganska arga på Sverigedemokraternas politk, och vad gör resten av partierna? Precis det som gör att ett mindre, ganska aggressivt parti fler röster. Om de inte känner till studierna som visar på detta är de obildade, och känner de till det och agerar som de gör ändå, så är de antingen ganska barnsliga och inkompetenta, eller också har de en dold agenda. Kanske är en uppenbar fiende välkommen, eftersom de då kan rikta allas blickar dit istället för mot vad de själva håller på med.
 
Och såklart spioneriskandalen med NSA och Sveriges chockerande(!) inblandning i det hela, som Snowden pratar om. Och det faktum att Snowden blir straffad för att han berättar saker som folk vill veta (uppenbarligen; eftersom vi blir så arga över det). Demokratiskt i en ask.
 
Media har förvisso en tendens att blåsa upp nyheter som kan skada någons rykte, eller vad som helst som får allmänheten att slå sig för bröstet eller bestört tappa sina monoklar, och ärligt talat; har vi inte alltid sagt att det var bättre förr, och att den yngre generationen minsann är förtappad? Det är lätt att bli konspirationsteoretiker - kanske lite för lätt - och det är kanske lite för roligt att vara en.
 
Å andra sidan har civilisationer fallit, och det är ganska naivt att tro att vi är ett undantag bara för att vi vet hur man gör roliga apparater som kan skicka kattbilder till resten av världen. Och vissa konspirationsteorier har trots allt visat sig vara inte fullt så teoretiska, utan snarare sanna.
 
Vi lever i intressanta tider.
 
 
 
Helt orelaterat har det här lilla hushållet börjat träna (inför den kommande zombieapokalypsen). Därtill följer naturligtivis det obligatoriska äggätandet, och i detta har jag upptäckt att jag tycker om saker som är konstiga. Ett tillskott på "enjoy the little things"-listan.
(Bilden nedan är inte ett bevis på att jag är dålig på att koka ägg. Det var ett medvetet urval.)
 
 
 
Slutligen är Göteborg vackert i solnedgången.
 
 

RSS 2.0