Superhjälte by night

Är det inte ett lite lockande koncept? Vanlig arbetare på dagtid, men när mörkret faller, då kan vi ta fram våra riktiga jag, våra hemliga superkrafter, den sanna kärnan av vilka vi är som ingen annan kan förstå eller vågar tro på.
 
En önskan om att vara mer än de tror att vi är. Lite bättre. Lite häftigare. Lite mer speciella.
 
Men jag får förlika mig med tanken att lika mycket som jag är en vanlig arbetare på dagtid, är jag en vanlig bokläsare/tv-tittare/datorspelare/pysslare/tecknare/gitarrspelare - eller framförallt drömmare - när solen går ner, oavsett hur trasig världen är, och oavsett hur annorlunda jag känner mig.
 
Vi är våra handlingar, och få handlingar är unika.
 
Och det är okej.
 
(Men det är kanske är den insikten som gör att vi till slut avfärdar de där tokiga experimenten med radioaktiva insekter som just tokiga.)

Kommentarer
Postat av: Anonym

http://www.youtube.com/watch?v=UMljZ05vDP8

Hamnade av en slump på den här Let's playerns video. Om du har tid för underhållning så kan jag rekommendera honom och hans kanal. Intellektuell och underhållande kommentarer under hans framgång i spelet. Han ger detaljerade beskrivningar till termer och metaforer och liknande som dyker upp i spelet. Drar historiska paralleller och läser mycket mellan raderna.

Jätteintressant!

2013-12-08 @ 18:50:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0