Världsläget från min lägenhet

Vad tror ni, kommer samhället att gå under?
 
USA har visat att deras beslutsfattarorgan inte riktigt vet vad de håller på med (budgetkrisen i oktober - som kunde ha lett till i bästa fall en krånglig situation för befolkningen i USA ,och värsta fall ett globalt ekonomiskt haveri - som egentligen inte riktigt är över, bara uppskjuten).
 
I Sverige uppdagas fler och fler tecken på korruption (moderaterna rättfärdigar att de inte hindrar tobaksbolag från att ge bidrag till partier med att det inte går att stoppa sådant, eftersom vi måste tillåta anonyma bidrag - en policy som de själva gör allt de kan för att vi skall behålla), nu senast när Reinfeldt hemligstämplar ett ärende som kan fria eller fälla Billström från misstankarna om att han haft insederinformation i aktieaffärer (vilket är väldigt dåligt om man är statsråd och har tillgång till sådana uppgifter). Dessutom är väl de flesta ganska arga på Sverigedemokraternas politk, och vad gör resten av partierna? Precis det som gör att ett mindre, ganska aggressivt parti fler röster. Om de inte känner till studierna som visar på detta är de obildade, och känner de till det och agerar som de gör ändå, så är de antingen ganska barnsliga och inkompetenta, eller också har de en dold agenda. Kanske är en uppenbar fiende välkommen, eftersom de då kan rikta allas blickar dit istället för mot vad de själva håller på med.
 
Och såklart spioneriskandalen med NSA och Sveriges chockerande(!) inblandning i det hela, som Snowden pratar om. Och det faktum att Snowden blir straffad för att han berättar saker som folk vill veta (uppenbarligen; eftersom vi blir så arga över det). Demokratiskt i en ask.
 
Media har förvisso en tendens att blåsa upp nyheter som kan skada någons rykte, eller vad som helst som får allmänheten att slå sig för bröstet eller bestört tappa sina monoklar, och ärligt talat; har vi inte alltid sagt att det var bättre förr, och att den yngre generationen minsann är förtappad? Det är lätt att bli konspirationsteoretiker - kanske lite för lätt - och det är kanske lite för roligt att vara en.
 
Å andra sidan har civilisationer fallit, och det är ganska naivt att tro att vi är ett undantag bara för att vi vet hur man gör roliga apparater som kan skicka kattbilder till resten av världen. Och vissa konspirationsteorier har trots allt visat sig vara inte fullt så teoretiska, utan snarare sanna.
 
Vi lever i intressanta tider.
 
 
 
Helt orelaterat har det här lilla hushållet börjat träna (inför den kommande zombieapokalypsen). Därtill följer naturligtivis det obligatoriska äggätandet, och i detta har jag upptäckt att jag tycker om saker som är konstiga. Ett tillskott på "enjoy the little things"-listan.
(Bilden nedan är inte ett bevis på att jag är dålig på att koka ägg. Det var ett medvetet urval.)
 
 
 
Slutligen är Göteborg vackert i solnedgången.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Samhället kommer garanterat att kollapsa. Förhoppningsvis snart. Det enda den här sjuka jävla arten kallad mänskligheten förtjänar är att bli förintade från jordens yta.

2013-11-14 @ 00:25:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0